Sunati la (+4) 0731.333.608 sau faceti oREZERVARE ONLINE

Atractii turistice

Centrul istoric al Brasovului

centrul-istoric-brasov
La o distanta un kilometru de Hotelul Regal se afla centrul istoric al Brasovului. Acesta este unul dintre cele mai vechi si mai importante orase din Romania. Turistii care viziteaza aceste locuri pot remarca farmecul aparte al cetatii medievale, aspectul placut al strazilor si al magazinelor, precum si multitudinea evenimentelor culturale.

Stilurile arhitecturale din centrul Brasovului variaza, de la preromanic (Cetatea Brasovia), romanic (Biserica Sf. Bartolomeu), gotic (Biserica Neagra), clasic (Poarta Ecaterinei), renascentist (astazi mai putin observat, datorita renovarilor, caracteristic portilor cu bolta rotunda, interiorul Casei Sfatului), la baroc (casele secolului XVIII, in special fatada Casei Sfatului si stucaturile locuintelor din Schei; catedrala romano-catolica), rococo vienez, neo-renastere, neo-baroc (secolul XIX; toate palatele din Brasov sunt construite in acest stil), Art Nouveau, brancovenesc (Biblioteca Judeteana, casele din Schei care au apartinut familiilor domnitoare din Tara Romaneasca) si modern (constructiile de dupa 1980).

 

Poiana Brasov

poiana-brasov
Se afla la 13 kilometri de hotelul nostru (20 minute de mers cu masina) si este o destinatie de interes pentru amatorii sporturilor de iarna, parapanta sau drumetii. Statiunea dispune de 12 partii de ski cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, lac si discoteci.

Poiana a fost din vechi timpuri destinatia drumetiilor si a practicarii sporturilor de iarna. Prima mentiune documentara a locatiei dateaza din 1427, in contextul activitatilor de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postavaru inca din 1895, iar in 1906 in Poiana a avut loc primul concurs de schi.

 

Cetatea Rasnov

cetatea-rasnov
Este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, aflanduse la 16 kilometri de Hotel Regal Brasov. Inceputurile zidirii cetatii au fost stabilite la sf. sec.XIII.lea de catre taranii rasnoveni , neavand un stil arhitectonic pretentios.

Cetatea Rasnov a fost ridicata cu scopul de a se adaposti locuitorii Rasnovului si de a se apara in vremurile invaziilor vrajmase.

Trecutul ei este strans legat de intreaga dezvoltare istorica a populatiei.Traseul zidurilor este neregulat din cauza terenului accidental, de la marginea culmei dealului pe care il inconjoara, fapt care imprima zidurilor cetatii profilul unei masive cetati zimtate.

Ca si alte monumente istorice si Cetatea Rasnovului are legendele sale.

 

Castelul Bran

castelul-bran
Situat intre M-tii Bucegi si Piatra Craiului, la 26 kilometri de Hotel Regal Brasov, este unul dintre punctele turistice care atrage sute de turisti datorita unei legende si anume : “Legenda Contelui Dracula”.

Castelul Bran este construit pe o stanca intr-un punct cheie din punct de vedere strategic si adaposteste in acest moment Muzeul Bran. La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri iar in curtea castelului se afla si Muzeul Satului cu case traditionale din regiunea Bran.